هر یک از روغن های گیاهی بسته به گیاه مورد استفاده و مزاج روغن پایه آن، دارای خواص و تاثیرات زیادی است که کاربردهای مختلف بهداشتی، آرایشی و درمانی دارند. در ادامه به صورت خلاصه به برخی از خواص روغن های گیاهی اشاره میکنیم:


روغن آرگان
روغن آرگان (argan oil)، روغن مادر برای پوست و مو است. این روغن یکی از قوی ترین آبرسان ها و کلاژن ساز های طبیعی است و خواص بسیار زیادی برای پوست و مو دارد. روغن آرگان اصل نوعی روغن غیر معطر است که از هسته آجیل های درخت آرگان تهیه میشود که در کشور مراکش وجود دارد.روغن آرگان روان است و خاصیت نرم کنندگی بالایی دارد. روغن آرگان نیز مانند روغن زیتون، سرشار از ویتامین E است. با مصرف این روغن (argan)، انتظار پوستی صاف و براق را داشته باشید. با مصرف روغن آرگان، پوست شما مدت طولانی تری نرم و لطیف باقی خواهد ماند.


روغن نارگیل
این روغن (coconut oil) از گوشت میوه نارگیل به دست میآید. روغن نارگیل خواص بسیار زیادی برای پوست و مو دارد و به پیشگیری از ریزش مو، پیری زودرس و رفع چروک های صورت کمک میکند. این روغن را میتوان برای ماساژ و به عنوان روغن حامل مورد استفاده قرار داد.اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل، پوست را صاف کرده و آن را تسکین میدهد و در رفع ترک های ناشی از خشکی پوست بدن و لب و سفید شدن پوست بسیار موثر واقع میشود. روغن نارگیل و ترکیبات آن در بسیاری از پاک کننده های صورت، شوینده های بدن و شامپوها، محصولات مخصوص لب و همچنین بسیاری از مرطوب کننده ها وجود دارد.
اگر موهایتان را رنگ کردهاید، برای حفظ بافت و رنگ مو از روغن نارگیل استفاده کنید. این روغن به رفع کدر شدن مو و شکنندگی آن کمک میکند و باعث میشود موهای براق و لطیفی داشته باشید. همچنین در تقویت ناخن هم بسیار موثر است.


روغن بنفشه
روغن بنفشه از برگ ها و گلبرگ های گل بنفشه به دست میآید. روغن بنفشه برای جلوگیری از ریزش و سفید شدن مو مفید است و باعث تقویت و افزایش رشد مو میشود. همچنین از این روغن برای درمان موخوره نیز میتوان استفاده کرد. روغن بنفشه بر طرف کننده خارش های پوستی است، مقدار کمی خاصیت ضد آفتاب و ضد سوختگی دارد و چروک های ریز پوست را از بین میبرد.روغن بنفشه انواع مختلفی دارد که میتوان به روغن بنفشه پایه کنجد، روغن بنفشه پایه زیتون و روغن بنفشه پایه بادام اشاره کرد که هر کدام خاصیت متفاوتی دارد.


معرفی روغن بنفشه و فواید آن روغن بنفشه
روغن بنفشه پایه کنجد:
روغن بنفشه پایه کنجد برای تقویت مغز، افزایش حافظه، درمان سینوزیت و میگرن مناسب است.


روغن بنفشه پایه زیتون:
روغن بنفشه پایه زیتون بیشتر برای استفاده موضعی از جمله درمان جوش، شفافیت و روشن شدن پوست، درمان جای جوش، رفع سفیدی مو، تقویت مو و ابرو و رفع خشکی پوست کاربرد دارد.


روغن بنفشه پایه زیتون:
روغن بنفشه پایه زیتون بیشتر برای استفاده موضعی از جمله درمان جوش، شفافیت و روشن شدن پوست، درمان جای جوش، رفع سفیدی مو، تقویت مو و ابرو و رفع خشکی پوست کاربرد دارد.


روغن بنفشه پایه بادام:
روغن بنفشه پایه بادام برای پوست و مو بسیار موثر است. همچنین از ریزش مو جلوگیری میکند و برای رفع سفیدی مو موثر است.


روغن زیتون
روغنی است که از خود میوه زیتون و از فشردن آن استخراج میشود و نوع تصفیه شده آن در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست وجود دارد. روغن زیتون برای مقاصد پزشکی، صابون ها و محصولات آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد. در ترکیبات روغن زیتون سه اسید چرب کلیدی برای پوست وجود دارد. از جمله خواص این روغن رفع چین و چروک و سوختگی های پوستی، کاهش خشکی پوست و از بین بردن اثرات ناشی از آلودگی و آفتاب سوختگی است.از عوارض ناشی از استفاده روغن زیتون برای پوست های چرب، جوش و چرب شدن پوست است چرا که روغن زیتون بر خلاف روغن های گیاهی دیگر سبک نیست و برای پوست های معمولی تا خشک مناسب است.




روغن خراطین
روغن خراطین از کرم خراطین یا کرم چوب به دست میآید. روغن خراطین از ترکیب روغن کنجد با پودر کرم خراطین تهیه میشود. روغن خراطین اصل به حالت مایع و روغنی، به رنگ قهوهای متمایل به تیره است و بوی گرم و تند دارد.یکی از تاثیرات و خواص استفاده از روغن خراطین برجسته کردن اندام های بدن است. برای افزایش سایز باسن، سینه، لب، گونه و آلت تناسلی از این روغن طبیعی بهره میگیرند. کاهش چین و چروک، رفع خط اخم و پیشانی و جوان سازی پوست از جمله کاربردهای اصلی روغن خراطین است. از دیگر خواص روغن خراطین استفاده از آن برای موها است. ماساژ پوست سر با روغن خراطین موجب تقویت و افزایش رشد مو و همچنین ایجاد شادابی و لطیف شدن موها میشود. به این ترتیب روغن خراطین جایگزین مناسبی برای انواع نرم کننده های مو نیز خواهد بود. این روغن که با همه انواع پوست سازگاری دارد، بسیار غلیظ است و دارای بوی نامطبوعی است.




روغن اکالیپتوس
روغن اکالیپتوس حاوی خواص ضدالتهابی است که منجر به کاهش علائم آکنه و اگزما می شود. طبق تحقیقات انجام شده این روغن باعث افزایش تولید سرامید در بدن می شود. سرامید یک اسید چرب است که به پوست در حفظ رطوبت کمک می کند. با وجود اینکه مطالعات علمی کمی برای بررسی روغن اکالیپتوس به عنوان یک درمان مناسب برای آکنه، اگزما و سایر شرایط پوستی، انجام شده است؛ اما شواهد حاکی از آن است که این روغن ممکن است در انجام این امر مؤثر باشد.


روغن اکالیپتوس به عنوان یک روغن ضروری طبقه بندی شده و از برگ درختان اکالیپتوس گرفته می شود. این روغن که به دلیل خاصیت ضد باکتریایی، ضد التهابی و ضد درد آن شناخته شده است، به عنوان مسکن، ضد درد، ضد احتقان، ضد اسپاسم و ضد ویروس استفاده میشود. برگ های اکالیپتوس سرشار از آنتی اکسیدان ها و بسیاری از فلاونوئیدها هستند که بدن را در مقابل استرس اکسیداتیو و آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد مضر محافظت می کنند. فلاونوئیدهای اولیه موجود در برگ های اکالیپتوس ترکیباتی هستند که محافظت بدن در مقابل بیماری های قلبی و برخی سرطان ها را بر عهده داشته و فواید زیادی نیز برای پوست دارند.


روغن بادام تلخ
روغن بادام حاوی مقادیر بالای ویتامین E است که میتواند به سفیدی پوست صورت کمک کند. از روغن بادام تلخ برای رفع شوره، التهاب و قارچ سر استفاده میشود. روغن بادام تلخ در تقویت موی سر و ابرو، کاهش چین و چروک و پف صورت، رفع خشکی پوست دست یا صورت، از بین بردن آثار لک و جوش و عفونت های پوستی هم بسیار موثر است.


روغن کرچک
معرفی روغن کرچک و خواص آن
روغن کرچک
برای تقویت ریشه مو و توقف ریزش از روغن کرچک استفاده میشود. علاوه بر این روغن کرچک باعث پرپشت شدن ابروها میشود. این روغن خاصیت نرم کنندگی دارد و تا حدودی از پوست در برابر آفتاب محافظت میکند. به خوبی جذب پوست میشود و نباید برای پوست های چرب استفاده شود.توجه داشته باشید که روغن نارگیل برای افرادی مناسب است که پوستی خشک دارند و نباید برای پوست های چرب یا موهای چرب استفاده شود.
روغن فندق
استفاده از خواص روغنهای گیاهی برای درمان بسیاری از بیماریها مفید است و سلامت بدن شما را تضمین میکند. روغن فندق حاوی آنتیاکسیدانهایی است که از بدن شما در برابر عوامل بیماریزا محافظت میکنند و مانع از فعالیت رادیکالهای آزاد میشوند.


روغن فندقی که تحت فشار زیاد و دمای پایین تهیه میشود، مواد مغذی فندق را حفظ میکند و کیفیت بهتری دارد. طبع روغن فندق گرم است و برای بیماریهایی که به دلیل افزایش سردی و خشکی بدن رخ میدهد، مانند معده درد، ریزش مو و… مناسب است. عطر فوقالعاده روغن فندق موجب شده است از آن در رایحه درمانی هم استفاده شود و باعث افزایش آرامش روانی میشود.



روغن سیاه دانه
از جمله خواص استفاده از روغن سیاه دانه جلوگیری از سپیدی مو و ترمیم کنندگی پوست است و میتواند به علت رنگدانه های سیاه تیرگی روی پوست ایجاد کند.